Japtuning Blog

Team Pony Drift – Inledning

Team Pony Drift grundades 2009 av Michel Rayes, 37 år. Michel som har ett förflutet som ambassadschaufför vid Japanska ambassaden i Köpenhamn. Med massvis av utbildning och erfarenhet av avancerad bilkörning upptäckte Michel driftingen, en sport som passade honom som hand i handsken. Michel gjorde verklighet av sin pojkdröm om ett racing team..en stryktålig bil behövdes och en som sticker ut bland mängden. Valet föll på en Ford Mustang GT -87 Foxbody, en bil som egentligen gjorts för långturer på motorvägar..
Trots detta har teamet med vänners hjälp visat att alla bilar kan bli fulländade driftingbilar!

Teamet har sedan dess gjort sig väldigt känt i Skandinavien, och med fans över hela Europa!

På första evenemanget 2010 behövde Michel hjälp med att filma och kameran hamnade av en slump i Rasmus Möllers händer som var där som åskådare, vad detta skulle innebära för framtiden kunde man aldrig ana..

Rasmus Möller fick bensinen i blodet med modersmjölken. Med föräldrars jänkebilar, mosters choppers och muskelbilar och morbrors hotrods och Top fuel dragsters var det omöjligt att inte falla för intresset för bilar och motorer! Som tioåring började han tävla i Dragracing, i klassen Junior Dragster. Det blev många framgångsrika år med bl.a. vinst på europas största tävling, Veidec Festival 2008. Rasmus fick upp ögonen för drifting 2007 under en tävling i Danmark. Sedan dess studerades det dagligen videoklipp, byggen och spelade simulatorspel. Hösten 2010 var tiden inne och han köpte en Nissan S13 som direkt började modifieras för ändamålet. Rasmus har gjort riktigt bra ifrån sig under 2011 med bl.a. en Top 8 placering av 25 deltagare på sin andra tävling.

Till 2012 tar vi ytterligare ett steg och blir ett tvåbils-team. Och det är där vi är idag. Rasmus kommer ratta sin nya bil, en Nissan S14.5 med 2JZ supramotor, en väldigt välkänd PRO-INT bil byggd av Team Falken Denmark. Michels PRO-INT Mustang utvecklas vidare och nästa steg är främst en ny motor på 500+ hk.

Ni hittar även mer info på: www.TEAMPONYDRIFT.com www.facebook.com/TEAMPONYDRIFT

Sign. Marcus Möller – Team Manager, Team Pony Drift

Comments are closed.