Japtuning Blog

JapTuning Time Attack Team – Rudskogen Time Attack tävling

Första deltävlingen i Time Attack serien gick på Rudskogen i Norge den 11/5.

Efter en träning under fredagen den 10e på Knutstorp packade vi ihop våra grejor och åkte norrut på kvällen!
Framme på banan möts vi av 6 grader och regnet hänger i luften. Det kommer dock klara sig hela dagen fram till finalen innan det börjar regna!

Träningarna gick bra, än om det blev avblåst pga avåkningar, men efter första kvalet kändes det ganska bra! Både Filip och Stefan låg inom top 8 i Pro klassen vilket var målet.
Efter Q3 låg Stefan 5a och Filip 6a. Därefter körs en finaluttagning bland de 8 snabbaste vilket resulterade i att Stefan låg på dagens 5e snabbaste tid, endast någon hundradel ifrån 4an. Filip blev 6a i detta rejs och gick tyvärr inte vidare till final.
Väl i finalen hängde regnet löst. Stefans snabbaste tid under dagen enligt laptimern var 1.38.3, men vi gjorde ett taktiskt försök att 5 minuter innan start byta hjul till R888 som är bättre i regn och på så sätt kanske sätta en snabbare tid än de andra. Den planen höll nästan! Dock kom regnet först efter att alla kört 1 varv och det räckte för de övriga för att sätta skapliga tider. Stefan fick 3e platsen, men detta blev senare ändrat till 4e plats då time attack tidtagningen tydligen hade visat något fel.
En ändring blev gjord och Stefan fick nöja sig med 4e plats. Av sportsliga skäl valde Stefan även att ge bort sina högre poäng från 3e platsen till Viktor som nu var 3a vilket var väldigt schysst gjort!
Kolla även in vår FaceBook sida

Comments are closed.